Tarlós maga tett feljelentést Karácsonyék ellen

Kovácsi Sándor írta 2020. 07. 01., sze - 13:21 időpontban

Tarlós István minden olyan, a korábbi ciklusokat érintő ügyben feljelentést tett, amelyet a főváros új vezetése korrupciógyanúra hivatkozva kivizsgálna. A Magyar Nemzetnek azt mondja, hogy a vizsgálandó nyolc ügy nagyobb része miatt öngólokkal nézhet szembe a baloldal. Sorolja is: a 4-es metró, az Alstom, a Bálna, a Rácz-fürdő ügye az MSZP-SZDSZ korszak öröksége, parkolási szerződést a főváros 2010 óta nem köthetett. Az állatkerti biodóm miatt Persányi Miklósnál kell érdeklődni, a patkányirtás közbeszerzése soha nem volt a Fővárosi Közgyűlés előtt, a BKK és az elektronikus jegyrendszer ügyében pedig ő tett feljelentést 2018-ban. Szerinte a 3-as metró ügyében is nyugodtan lehet vizsgálódni.

A volt főpolgármester szerint a városvezetés a korrupciógyanús kifejezést is azért használja, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy kilenc hónap alatt nem tud felmutatni semmit, illetve az egész már 2022-ről szól. Pont addig húzzák el a vizsgálatukat. Lényeg, hogy minden héten el lehessen mondani, le lehessen írni addig az ellenzéki sajtóban, egymás mellett a szavakat: vizsgálóbizottság, korábbi városvezetés, adósság, korrupció. Ez a fő cél.Ha már most tudják, hogy ezek az ügyek, közbeszerzések, lebonyolítások korrupciógyanúsak, feljelentést kellett volna tenniük. Én ezt hétfőn megtettem helyettük az országos rendőrfőkapitánynál. Ne hipotetikus kommunikáció legyen, hanem tisztázzuk a helyzetet.

A két ciklus után októberben megbukott főpolgármester furcsállja, hogy miért nem történt semmi az elmúlt kilenc hónapban, a Lánchíd felújítása ügyében.

Annyit látni jelenleg, hogy a főváros vezetése a drága időt nyelvi játékokra fecsérli el. Erre jó példa, hogy a főpolgármester hét-nyolc hónap után úgy nyilatkozott májusban, hogy ráér a felújítás, mert vannak fontosabb dolgok, most pedig azt kiabálja, hogy a főváros akkor is felújítja a hidat, ha belerokkan...

Tarlós igazságtalannak, hamis kettős mércének nevezi, ha azt kérik számon rajta, hogy neki is lett volna erre kilenc éve. Hosszan sorolja, ő milyen nehéz örökséget vett át 2010-ben, majd azt, szerinte miért nem igaz, ha Karácsony Gergelyék panaszkodnak pénzhiányra. Szerinte a főpolgármester nincs is abban a helyzetben, hogy saját gondolatait, elhatározásait vigye bele a munkájába.

A miniszterelnöki megbízott meggyőződése, hogy a főpolgármester nem a maga ura, főleg amióta a két MSZP-s polgármestert beszipkázta a DK. A mögötte álló erők akarata sokkal erősebben érvényesül a sajátjánál.

Új hozzászólás