Az USA felvásárolja az összes Covid-19 gyógyszert

Wertheim László írta 2020. 07. 02., cs - 17:55 időpontban

Mostanra nemzetközi figyelem kíséri az Egyesült Államok akcióját, amellyel felvásárolja a koronavírus okozta COVID-19 betegséget leghatékonyabban kezelő Remdesivir gyógyszer teljes, következő három hónapra elegendő készletét. - számol be a globalista EuroNews. A bírálók szerint az amerikai lépés veszélyezteti a koronavírus-járvány megfékezésére létrejött nemzetközi együttműködést is.

Sosem láttam még olyat, hogy egy ország egy gyógyszerkészítmény teljes készletét begyűjtse, ne pedig szétossza. A hatékonyságot bizonyító vizsgálatokban sok európai vett részt, saját egészségüket kockáztatva, hogy bizonyítsák, a gyógyszer működik. Az egész kontinens jutalmat érdemelne ezért...

– mondta a Liverpooli Egyetem kutatója, Dr. Andrew Hill.

Az Európai Unió jelenleg is tárgyal a gyógyszert gyártó amerikai Gilead céggel a vásárlási lehetőségekről. A Remdesivir az átlagos 15 napról 11 napra csökkenti egy COVID-19-beteg felépülési idejét. Arról még nincs elég adat, hogy a túlélési esélyeket javítja-e. Az amerikai felvásárlási akciót azért is figyelik aggódva világszerte, mert ez jelezheti, mire számíthat a többi ország egy esetleges koronavírus elleni oltás hozzáférhetőségével kapcsolatban. 

Új hozzászólás